Day 6: The Haunted Battlefield in Gettysburg


Donderdag 3 mei

Na een korte nacht, spring ik om 6u40 uit bed. Vandaag gaan we de auto ophalen voor de start van een nieuwe roadtrip! De mannen komen moeizaam wakker en om 7u30 gaan we ontbijten. Lang blijven we niet en om 8u20 vertrekken we met de koffers door de drukke straten in New York. We werpen een allerlaatste blik op Times Square en om 8u45 staan we bij Alamo. Het is behoorlijk druk bij Alamo. Tom gaat binnen met ons reserveringsbewijs, de check-in hebben we gisteren al gedaan. Toch blijft het maar duren en om 9u komen ze met onze auto. Zelf kiezen zit er hier niet in en dat zijn we ook niet gewoon. Ze komen met een kleine Nissan Suv. De koffer gaat open en nadat de derde koffer de laatste plek inneemt, moeten er nog twee koffers in. Ik kijk naar de verantwoordelijke en zeg hem dat de koffer wel klein is. Hij vraagt met hoeveel personen we zijn. We zijn met drie volwassenen. Hij stelt eerst voor om de andere twee achteraan te leggen, waarop ik nogal bedenkelijk bekijk. Ineens zegt de verantwoordelijke: “Ik kijk of ik nog iets anders heb, wacht nog even”.

Ondertussen is Tom eindelijk aan de balie geraakt en staan Wim en ik te speculeren welke auto we nu gaan krijgen. We hopen op een grote auto en gratis upgrade. Gezien er voor ons ook veel midsize SUV’s zijn weggereden. Dan zien we ineens een Suburban verschijnen. Krijgen we die auto nu? Ah neen, hij gaat naar een ander paar. De verantwoordelijke komt terug en zegt dat er nog een auto is, maar ze zijn die nog aan het schoonmaken. Nog even geduld. Dan komt de auto, een Nissan Pathfinder! Alle koffers passen er met gemak in en we hebben een gratis upgrade naar een standaard luxe SUV gekregen. High five voor Jess!

Om 9u30 verlaten we de parking en rijden we supergemakkelijk uit de drukke stad. Dit hadden we niet verwacht.

Onze eerste bestemming is naar Gettysburg National Military Park. Volgens de Gps arriveren we daar rond 13u05. Een uur voor de bestemming stoppen we aan een rustplaats met een publieke eetplaats. We kiezen voor een koude lunch (croissant met kip, boterhammen met ham en kaas) en een mocha frappuchino. Dit is trouwens onze auto, de Nissan Pathfinder.


Door de lunchpauze arriveren we om 14u in Gettysburg. We rijden meteen naar het bezoekerscentrum. De parking staat behoorlijk vol. Voor het bezoekerscentrum zien we Abraham Lincoln zitten, waarop Tom er dan maar even bij naast gaat zitten.


Binnenin het centrum, willen we de film van Gettysburg bekijken. Deze kost $15 per persoon en dat is nu wel wat aan de dure kant. Trouwens we kopen dan liever een souvenir en hiermee steunen we de parken ook. Een magnetische flessenopener, een kanon (toysize) en een postkaart voor de collectie worden gekocht. We vragen of ze mijn munt verkopen, maar helaas is die hier ook niet. Dat is al een score van 0/2. Balen zeg.

Vervolgens starten we met de Barlow Knoll Loop, een scenische autoroute met 16 stops in het Militaire Park. We stoppen niet bij alles, want het is bloedheet buiten. Gettysburg is de plaats waar de oorlog tussen het Noorden en het Zuiden heeft plaatsgevonden. Vele militairen zijn hier gestorven, waardoor dit ook de meest spookachtige plaats van Amerika is. Deze oorlog heeft drie dagen geduurd, 1 – 3 juli 1863. 

Bij dag 1 stoppen we aan McPherson Ridge. Hier begon de hevige strijd reeds om 8u in de ochtend. Het valt de mannen op dat er meteen veel kanonnen staan langs de baan. Maar Teddy krijgt de primeur!

Stop 2 is de Eternal Light Peace Memorial.


Stop 3 is Oak Ridge.Deze plaatsen waren het resultaat van de eerste strijddag.

Dag 2 van de strijd begint bij North Carolina Memorial.


We stoppen vervolgens bij stop 5, de Virginia Memorial.


Hierna hebben we een aantal stops niet bezocht. Het zijn er dan ook veel te veel. We stoppen bij stop 8, de Little Round top. De verdedigingspositie tijdens de strijd. 


Stop 12 is de Pennsylvania Memorial. Dit is indrukwekkend groot.


Bij stop 14 is de East Cemetary Hill.Dag 3 begon op 3 juli met stops bij High Water Mark en National Cemetery. We stoppen alleen bij het Kerkhof. Dit kerkhof is opgericht voor de meer dan 51.000 doden. Op 19 november 1863 gaf Abraham Lincoln zijn speech voor de gesneuvelde soldaten. 


Het is de meest spookachtige plaats in heel Amerika, maar ik heb niets gevoeld of gezien. Amerikanen overdrijven nu ook wel graag. 


Door de warmte begeven we ons na alle stops bij de McDonalds voor een fris drankje. Hierna rijden we naar Washington DC, maar met nog een tussenstop bij de Walmart. Ik maak het boodschappenlijstje, zodat we niet meer te lang staan treuzelen. We vertoeven een uur in de walmart en hebben alles mee, behalve een ijszak voor de koelbox. Deze zijn inmiddels uitverkocht door het warme weer. We kopen er nog eentje aan het tankstation en vullen de tank. Daarna rijden we naar de Panda Express. We nemen het mee om op te eten in ons appartement. Het is wel nog 40 minuten rijden eens we arriveren.

Aangekomen bij het appartement in Washington DC hebben we meteen parking dichtbij. We laden de koffers uit en met de code kunnen we het appartement binnen gaan. We merken wel dat de vloer vuil ligt en overal stof. Alle drie hebben we een stofallergie en mijn ogen beginnen te branden. We betalen voor een schoonmaakdienst, maar dit is echt niet proper. We eten onze Panda Express op, hoewel de stoelen vol met kruimels liggen. Tom stuurt een mail naar de eigenaar en hij komt zelf nog eens kijken. Wat een ongemakkelijke situatie heeft teweeggebracht. Ik krijg een allergiepilletje van Wim en we gaan slapen. Hoewel ik mij heel de tijd ongemakkelijk heb gevoeld. Laten we hopen dat er morgen een oplossing komt, want hier blijf ik niet tot maandagochtend.

Morgen bezoeken we de Memorials bij de Mall.

Weer: 36°C, zonnig en zonnig
Wandelen: 7 km   

Reacties