Day 5: The New Yorkers by day and night


Woensdag 2 mei

Deze ochtend worden we pas alle drie om 7u wakker. Eindelijk eens goed doorgeslapen. Ik spring uit bed om als eerste in de badkamer mij klaar te maken. Vandaag gaan we naar Top Of The Rock voor een mooi uitzicht. Om 7u40 staan we beneden voor het ontbijt. Gelukkig is er nog plaats en zijn er terug eitjes met pancakes! Veel tijd is er uiteraard niet, want om 8u45 moeten we bij TOTR zijn. Onze tickets hebben we gisterenavond nog gereserveerd. Om 8u47 komen we aan bij de ingang van dit fraaie gebouw. Oei, ze moeten horen of we nog binnen mogen, maar na drie seconden mogen we toch doorlopen. Eerst moeten we een aantal trappen naar boven en dan volgt een kleine veiligheidscontrole. Alle apparaten dienen door een scanner te gaan en wijzelf ook. Lang duurt het niet en wandelen door een kleine tentoonstelling met een video tijdens het wachten.

Dan volgt een telling en mogen we met maximum 16 personen de lift in. We stijgen naar het 67ste verdiep omhoog in amper 42 seconden. Het gebouw is in totaal 260 meter hoog. Nog niet de hoogste, One World Trade Center is 541 meter hoog. Op het 67ste verdiep kan je reeds de uitzichten bewonderen, rekening houden met het glas. Pas twee verdiepingen hoger kom je op een open hoogte terecht. 


Links zien we Central Park, maar een nieuwe toren beperkt het zicht op dit grote mooie park. Jammer toch.


Aan de andere kant zien we de Empire State building en Times Square. Deze kant is indrukwekkender.
Ineens zie ik iets zeer kleins vliegen met een rode cape. Wat is dat nu? Een vliegtuig? Een vogel? Neen, dat is het niet, het is Teddy!


Is hij helemaal naar hier gevlogen met zijn Superman kostuum. Gelukkig kan hij mee in de rugzak en moet hij geen ticket meer betalen. Terug beneden vragen we nog voor de zekerheid tot hoe laat we deze avond nog binnen mogen. Tot 23u mogen we nog binnen, maar neem maar 22u50 voor de zekerheid. We wandelen vervolgens via de bibliotheek naar de souvenirwinkeltjes en springen een shop binnen.

Public Library

Daarna wandelen we naar Times Square. We zien de vele reclameborden in de hoogte verschijnen.
Vervolgens bezoeken we de M&M store en de Disney Store.
We wandelen door het volk en zien de lokale Naked Cowboy!


Bij de trappen gaan we volledig omhoog voor nog een overview van de massatoerisme op Times Square.
Daarna passeren we nog even bij Central Station, aangezien ik dit nog niet gezien heb. Hier eten of drinken we iets kleins om de maag weer wat te stillen.


Hierna wandelen we terug naar het hotel met nog een stop in een grote souvenirwinkel. Het is dan ook zeer warm, (boven de 30°C) dat airco welgekomen is. Rond 15u20 zijn we terug aan het hotel en rusten even uit op de kamer. Ondertussen typ ik het verhaal van gisteren. Tussendoor gaan we naar de bar voor elk een cocktail. Uiteindelijk vertrekken we rond 17u30 om de metro te nemen naar Central Park. Eerst passeren we nog bij de Flatiron Building of strijkijzergebouw.


The Metro

In Central Park zien we nog een laatste zonsondergang tussen de vele joggers in het park. Amai, mijn vader zou hier veel en mooi kunnen lopen.

We wandelen een stukje rond het park, maar moeten nog een stukje doorwandelen voor ons avondeten bij Dallas BBQ. We arriveren om 20u50 en krijgen meteen een tafeltje aangewezen. We bestellen elk een fameuze cocktail!Voor het eten kiezen Wim en ik voor de zalmfilet met rijst en Tom voor BBQ beef Ribs Texas Style. Terwijl de mannen hun eten krijgen, blijft het mijne maar niet toekomen. Ondertussen blijf ik maar drinken van die fameuze cocktail. We vragen waar mijn bestelling blijft en er moet iets verkeerd gelopen zijn in de keuken. Dan eindelijk na 10 minuten wachten is mijn eten gearriveerd.


Natuurlijk zit de alcohol nu al mijn hoofd en begin ik meer en meer te lachen. Na het lekkere eten, verlaten we om 22u05 het restaurant om naar Top Of The Rock terug te keren. Helaas ben ik behoorlijk tipsy en heb ik bijna heel de weg zitten giechelen. Tot ik dan de daklozen in kartonnen dozen zag liggen, dan kwam weer het besef. Om 22u53 komen we aan bij onze bestemming en mogen we nog naar boven. Het scheelde toch niet veel, want na ons staan nog een 20-tal mensen en dan gaat alles dicht. Terug in de lift krijgen we deze keer een lichtspektakel boven ons hoofd te zien bij het stijgen naar de top. Eens we boven zijn, is er toch nog redelijk wat volk. De kant bij The Empire State Building is wederom de mooiste fotografeerplaats.Iedereen mag nog zijn tijd nemen en om 23u40 gaan we terug naar beneden. De dag is nog niet klaar en we werpen een laatste blik op Times Square. Nog volk, maar minder dan verwacht.
Om 1u20 arriveren we in het hotel. We nemen elk nog een douche om al dat zweet er weer af te krijgen en om 2u gaan we slapen. Morgen verlaten we New York om naar Gettysburg en Washington DC te rijden.

Weer: 33°C, zonnig en zonnig
Wandelen: 18 km   

Reacties

  1. Ziet er een heerlijke cocktail uit. Moeten we deze zomer op wouts grote bbq eens overdoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We kijken er al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten