Day 4: Buildings and Bridges in New York City


Dinsdag 1 mei

Vannacht wederom niet goed geslapen. Elke nacht wandelen er nog toeristen in de gangen en daar kom ik helaas wakker van. Om 6u sta ik reeds op en maak mij klaar om te gaan ontbijten. 6u35 staan we beneden voor het ontbijt, reeds drukker dan de voorbije dagen. Het ontbijtaanbod is gewijzigd in veel aardappelkeuze. Hier heb ik geen zin in en voel mij nog veel te moe. De mannen eten wel nog ontbijt, maar kiezen ook voor een kleiner ontbijt. Terug in de kamer, rust ik nog even uit. Tom en Wim gaan een uur en half wandelen in het stad. Ze bezoeken het centraal station, Chrysler en Empire State Building.
Central Station
Chrysler Building
Ondertussen ben ik wat meer uitgerust, maar verschrikkelijke spierpijn in rechterbeen. Door mijn langdurige kwetsuur ben ik het vele wandelen niet meer gewoon. Toch ben ik sinds 20 maart aan de beterhand. De leeuw in mij is natuurlijk ook wat geërgerd doordat ik moet rusten. Om 10u vertrekken we met zijn drieën richting de High Line. 

Het is hier helaas zo toeristisch en eerlijk gezegd is het niet mijn ding. Er loopt een oude goederenspoorlijn die sinds de jaren 80 niet meer in gebruik is genomen. En hierdoor staan er nu bomen en bloemen op deze sporen. De High Line is een verhoogd stadspark in Manhattan.We wandelen tot het einde van de High Line en komen uit op de Chelsea Market. Hier is het ook enorm druk. Er staan eetstandjes met urban food en er zijn talrijke winkels.

De bedoeling was om hier iets te eten, maar het is zo druk dat we alle drie weg willen. We wandelen verder richting het zuiden op zoek naar een snelle hap en een toilet. Na nog een half uur wandelen in de felle zon springen we binnen in de DairyQueen. Frietjes en een verse hamburger met een ijskoude drank. Zalig! Vervolgens wandelen we naar Washington Square Park met een Arc De Triomphe.


De dag van de Arbeid, dus ideale dag voor protest! Dit hebben we nog niet gezien in Amerika. Gelijk hebben ze om te protesteren!


Daarna begeven we ons in de richting van Soho, de chiquere buurt. Tijdens het wandelen zien we talrijke brandladders aan de voorkant van de appartementen. Sommige zijn eigenlijk best wel mooi op vlak van architectuur. Ook is er hier minder volk en krijg je een minder opgejaagd gevoel dan in het centrum.Tom heeft voor mij nog een leuke plek in de roadbook gezet, namelijk de kazerne van de film “Ghostbusters”. Deze bevindt zich bij FDNY Ladder 8 (14 North Moore Street). Who you gonna Call? Ghostbusters!!


Door de warmte skippen we Little Italy en Chinatown. Toch niet te geloven dat we gisteren stonden te rillen van de koude en nu aan het zweten zijn. Liever toch dit weer, want meer licht geeft betere foto’s. Hierna wandelen we naar Rockefeller Park met uitzicht van New Jersey Skyline en Hudson River.Een leuke wandeling met tussenstops op een bankje. Ons water begint op te raken en kopen bij een plaatselijk winkelcentrum een ijsje en frisdrank. Terug buiten nemen we nog foto’s van de One World Trade Center of OWTC.

We wandelen vervolgens verder richting Battery Park. Hier zijn we gisteren ook geweest, maar nu is het hier ook een stuk drukker. Aan Pier 11 (10 minuten wandelen van Battery Park) koopt Tom tickets via de app om de East River ferry te nemen richting Dumbo; Brooklyn.


We zitten maar een drietal minuten op de ferry, maar krijgen een eerste mooi uitzicht van de Brooklyn Bridge. Toch wel goed vasthouden op de ferry!


Net op tijd zijn we uit de ferry, want lang blijft hij niet staan. Daarna wandelen we naar de bekendste brugfoto, de Manhattan Bridge. Denk dat ik na de Golden Gate Bridge, twee nieuwe favoriete bruggen in mijn lijst kan zetten!Een foto in het zwart – wit, maakt het zo authentiek – meer jaren 20 stijl. I Love it!


Wim heeft honger en hij koopt reeds een pizza. We wandelen terug naar de Brooklyn Bridge, in een nabijgelegen parkje. Hier kan Wim genieten van zijn pizza met een uitzicht.


Wij (TJ2Travel) nemen foto’s van de mooie brug.
We wandelen terug naar de andere kant (waar de ferry stopt) en wachten tot de zon begint te zakken… Prachtige kleuren komen tevoorschijn op de metershoge skyline. In de verte staat het vrijheidsbeeld te glunderen in de ondergaande zon. Een ferry naar het vrijheidsbeeld doen we niet meer, gezien de gratis ferry niet dicht genoeg komt. Op zich zijn we eigenlijk wel tevreden met onze foto’s van maandag 30 april.

Eens de zon volledig achter de gebouwen zit, verschijnen de lichtjes in de gebouwen en op de brug. Dit is dan voor mij een zalig moment van rust die terugkeert na een dag vol drukte.
Om 20u45 nemen we de East River ferry naar 34th Street. Nu zitten we een kleine 20 minuten op de ferry. Er zijn een 5-tal stops tot aan onze eindbestemming. Tom zit boven op het dek nog een aantal foto’s te nemen. Wim en ik blijven beneden, want van alle boottochten is dit wel de meest heavy-one in het schommelen. MAAR, sinds alles weer op plek staat bij de specialist, heb ik ook geen evenwichtsproblemen meer! J

Terug aan land wandelen we door de torenhoge gebouwen met nog een blik op de Empire State Building. Morgen zal ik die wel nog in het licht fotograferen. Tom en ik halen nog een pasta om te delen. Tegen 22u zijn we terug op onze hotelkamer en frissen ons op. Tom geeft nog een massage om de spierpijn los te krijgen. Vandaag toch wel losjes 20 km gewandeld! Tom en Wim hebben er nog eens 5km meer gedaan. Wij zijn dan alle drie pompaf en vallen zeer snel in slaap.

Weer: 28°C, zonnig en zonnig
Wandelen: 20 km   

Reacties