Day 1: Going to the big city

Zaterdag 28 april


Om 6u gaat de wekker af, tijd om op te staan. Rond 6u20 staat Wim reeds aan de deur, die deze reis met ons meegaat. Het laatste gerief gaat in de koffers en om 7u vertrekken we met ons vervoer naar de luchthaven. Er zou nog iemand meegaan, maar die komt niet opdagen en heeft zelfs niet ingecheckt in het hotel. Raar, hierdoor verliezen we 15 minuten. Pas om 8u10 zijn we in de luchthaven en begeven we ons meteen aan de bagage drop – off. Wim moet zich nog inchecken, aangezien zijn zitje zonder reden is verplaatst. Helaas kan hij geen upgrade krijgen en moet hij zelf vragen aan de passagier om te wisselen van zitje.

Daarna volgen de gewoonlijke controles van handbagage, paspoort en dergelijke vragen. Dit verloopt behoorlijk vlot, hoewel het zeer druk is in de luchthaven. Om 9u40 begint de boarding reeds van het vliegtuig en 20 minuten later zitten we al op onze zitjes. Stipt op tijd vertrekt het vliegtuig naar zijn bestemming.


We beschikken deze keer over een mooi filmaanbod, waaronder “The Black Panther”. Fantastisch dat we de film nu toch kunnen zien, vooraleer we "The Avengers: Infinity war" gaan bekijken volgende week. We eten tijdens de middag een lekkere pasta, gevuld met uitzicht vanuit het vliegtuig en leuke films.

Na een goeie 8 uur vliegen, arriveren we op tijd in New York. Het is dan nog maar 12u35 plaatselijke tijd. Dit is voor ons de kortste vlucht tot nu toe. Toch beginnen de oogjes zwaar aan te voelen. Uit het vliegtuig moeten we nog een stuk doorlopen tot de grenscontrole en paspoortcontrole. Veel volk, maar al bij al verliep het voor een zaterdag ook vrij snel. Eens we bij de kofferband aankomen, staan onze koffers reeds netjes in de rij!

We wandelen uit de luchthaven en kiezen ervoor om de eerste New York attractie uit te testen. De stad binnenrijden met een Yellow Cab. Onze chauffeur rijdt vlotjes de stad binnen en om 14u40 arriveren we bij ons hotel.Onze kamer is zoals verwacht zeer klein. We herschikken meteen de kledij van grote koffer naar handbagage. Zal een stuk gemakkelijker zijn voor het zoeken naar kledij. Hierna typ ik reeds een groot deel van de blog, terwijl de mannen uitrusten. Daarna beslissen we om al een beetje te gaan verkennen in de stad. We wandelen langs drukke straten met talrijke souvenirshops. Tussen deze grote drukte zien we de Empire State building. 


Tom en Wim kopen een hotdog aan een kraampje voor $1. Daarna wandelen we naar het drukke Times Square plein. Jeetje, wat een massa mensen. 
Na een tijdje houden we het voor bekeken. We beginnen allemaal zeer moe te worden en stoppen nog even voor een kleine hap bij de McDonalds. Terug in onze hotelkamer, schrijf ik het verslag. Hierna frissen we ons op, zodat we hopelijk kunnen genieten van een welverdiende nachtrust. Tot morgen! 

Weer: zonnig, 17°C

Reacties